Objavljeno: 24. 1. 2017. u 11:29
Uređeno: 13. 2. 2017. u 10:41
Radoslav Sakač
Predstavnici Hrvatskih studija kod...

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sastao se s privremenim vodstvom Sveučilišnoga odjela Hrvatskih studija na čelu s izv. prof. dr. sc. Marijem Grčevićem, pročelnikom Sveučilišnoga odjela Hrvatskih studija te predstavnicima Studentskoga zbora Hrvatskih studija.

Senat Sveučilišta u Zagrebu na sjednici održanoj 17. siječnja 2017. godine donio je „Odluku o promjeni statusa Sveučilišnoga centra Hrvatski studiji u Sveučilišni odjel Hrvatski studiji“.

Predstavnici Ministarstva na ovome informativnom sastanku obaviješteni su o statusnim promjenama kojima je Odlukom Senata Sveučilišta u Zagrebu, donesenima na sjednici 17. siječnja, Sveučilišni centar Hrvatski studiji promijenio status u Sveučilišni odjel Hrvatski studiji. Ministar je pružio punu potporu radu Sveučilišnoga odjela Hrvatskih studija te najavio nastavak suradnje i pomoć u rješavanju  otvorenih pitanja. Ministar je napomenuo kako je misija Hrvatskih studija, s obzirom na interdisciplinarnost u društveno-humanističkim područjima te na proučavanje znanosti, obrazovanja i kulture, dragocjena te da ga je nužno očuvati i snažiti.

Na sastanku je također otvoreno pitanje novoga Pravilnika o odgovarajućoj vrsti obrazovanja učitelja, nastavnika, odgajatelja i stručnih suradnika u školskoj ustanovi i učeničkome domu. Ministar je naglasio da će prilikom izrade novoga Nacrta Pravilnika biti uzeti u obzir komentari i očitovanja predstavnika sveučilišta te svih ostalih relevantnih dionika.

 

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=15252&sec=1933

 

 

Popis obavijesti

Informacije

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu pokrenuti su i ustrojeni 16. studenoga 1992., isprva samo kao dvosemestralni Sveučilišni komparativni studij hrvatske filozofije i društva. Taj je program potom preoblikovan u program redovitog četverogodišnjeg studija.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2018. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS