Objavljeno: 29. 10. 2019. u 11:55
Administrator

Poštovani,

pozivamo Vas na predstavljanje knjige "Hrvatski jezik u Bosni i Hercegovini u javnoj komunikaciji od 1945. do danas" dr. sc. Marije Muse, izv. prof., koja će se održati u srijedu 30. listopada 2019., s početkom u 13 sati u Velikoj dvorani Školske knjige, Masarykova 28, u Zagrebu.

Dr. sc. Marija Musa, ugledna sveučilišna profesorica na Sveučilištu u Mostaru, u knjizi je predstavila rezultate svojih višegodišnjih sociolingvističkih istraživanja hrvatskoga jezika u Bosni i Hercegovini u drugoj polovici 20. stoljeća i početku 21. stoljeća. Analizirajući uporabu hrvatskoga jezika u službenim i vjerskim publikacijama, dnevnom tisku i dnevnicima javnih RTV servisa, autorica prikazuje načine na koji političke institucije kroz javnu komunikaciju oblikuju jezičnu politiku i društvenu svijest o jeziku Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Knjigu će predstaviti:

- dr. sc. Mario Grčević, izv. prof., Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu

- dr. sc. Katica Krešić, izv. prof., Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru

- Slaven Pehar, dipl. ing., Školska naklada, Mostar

- autorica dr. sc. Marija Musa, izv. prof., Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru

 

Hrvatski jezik u BiH

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS