Objavljeno: 23. 10. 2018. u 14:23
Uređeno: 23. 10. 2018. u 14:24
Dario Knežić

Košarkaška ekipa Hrvatskih studija na Sveučilišnom prvenstvu grada Zagreba u akademskoj godini 2017./2018. osvojila je 3. mjesto na natjecanju u košarci 3 na 3. Sastav igrača činili su: Leonard Borovac, Luka Erak, Robert Ravlić i Ante Kulušić. U natjecanju je sudjelovalo devet ekipa. U borbi s jakom konkurencijom, završnom pobjedom protiv Medicinskog fakulteta Hrvatski studiji osigurali su pehar za 3. mjesto. Na idućem sveučilišnom sportskom natjecanju našim košarkašima ali i svim drugim natjecateljima želimo puno uspjeha.

 

Srdačan pozdrav.

Lucijan Šupljika Gabelica

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS