Objavljeno: 19. 3. 2015. u 19:21
Uređeno: 8. 4. 2015. u 16:15
Nikolina Pelizotti

Drage studentice i studenti Hrvatskih studija!

Pozivamo vas da prijavite teme svojih radova za objavu u sedmom broju časopisa Društva studenata kroatologije „Cassius“. Časopis je osmišljen kao znanstveno-popularni časopis, a tema broja koji slijedi je hrvatska mitologija. Ovim vas putem potičemo na istraživanje spomenute teme, na pisanje radova o predajama o vilama, vješticama, moru, morskim bićima,..., te o njihovom mjestu i položaju u svakodnevici hrvatske kulture.

Također, časopis sadrži rubrike vezane uz jezik, književnost, umjetnost, sve ono što čini hrvatsku kulturu.

Veselimo se svim prijavama i očekujemo dinamičnu i konstruktivnu suradnju!

Rok za prijavu tema: 15.4.2015.

Rok za predaju radova: 1.6.2015.

Sva pitanja i nedoumice možete uputiti na adresu e-pošte: urednistvo.cassius@gmail.com

Prijavnica

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS