Objavljeno: 4. 11. 2015. u 15:02
Adela Juhas

Drage studentice i studenti,

Društvo studenata kroatologije Cassius povodom obljetnice rođenja našega velikana Dragutina Tadijanovića objavljuje Margan Tadeon – Natječaj za najbolji studentski poetski i prozni rad pod pokroviteljstvom naklada Alfa, Ljevak, Sandorf, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Hrvatskih studija. U obzir dolaze kratke priče, eseji, anegdote, crtice i sl. Natječaj je otvoren od 4. studenoga 2015. Prijaviti se mogu svi studenti Sveučilišta u Zagrebu, a pravila su sljedeća:

  • tema rada je slobodna
  • opseg rada: poezija – maksimalno 30 redaka, proza – 3 – 5 kartica teksta (font 12, Times New Roman, prored 1,5; obostrano poravnanje proznih tekstova)
  • svaki student/ica može poslati maksimalno 3 pjesme i/ili 2 prozna teksta koji ne smiju biti prethodno objavljeni
  • radovi moraju biti napisani na hrvatskom jeziku
  • naslov dokumenta: IME i PREZIME autora, IME RADA – poezija/proza (npr. Ana Anić, Jesenje kiše – proza)
  • svaki student maksimalno može poslati:

- 3 pjesme

- 2 prozna teksta

  • radovi mogu biti i znanstvenoga i neznanstvenoga tipa

Radove je potrebno poslati najkasnije do 29. studenoga 2015. na dskcassius@gmail.com. Kao predmet elektroničke pošte navesti: MARGAN TADEON – NATJEČAJ ZA PROZNI RAD ili MARGAN TADEON – NATJEČAJ ZA POETSKI RAD. Pobjednike će odabrati žiri koji će najbolji rad iz poezije i proze nagraditi knjigama nakladnika pokrovitelja. Imena pobjednika i naslovi njihovih radova bit će objavljeni 8. prosinca 2015. na službenoj stranici Društva http://www.hrstud.unizg.hr/cassius i Facebook stranici . Za sve informacije vezane uz natječaj obratite nam se na dskcassius@gmail.com

Srdačno,

Društvo studenata kroatologije "Cassius"

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS