Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@fhs.hr
Upute autorima

Rokovi: 
Prilozi trebaju biti poslani do 30. lipnja 2014. elektroničkom poštom na adresu: media.literacy@hrstud.hr
Prilozi trebaju biti napisani prema ovim Uputama.

Priloge slati u dva dokumenta.

Prvi dokument treba sadržavati:
-ime, znanstveni stupanj
-naziv i adresa institucije autora
-broj telefona, telefaksa i e-mail (osobna web stranica)
-naslov rada (na hrvatskom i na engleskom jeziku)
-sažetak i ključne riječi (na hrvatskom i engleskom)
-puni tekst članka.

Drugi dokument: 
U njemu ne navoditi osobne podatke (jer se rad upućuje na anonimnu recenziju);
Treba sadržavati sažetak na hrvatskom i engleskome jeziku (do 1800 znakova) i ključne riječi;
Očekuju se radovi opsega do 50 000 znakova (8 000 riječi);
Za pisanje koristiti isključivo font 12 Times New Roman; ne uvlačiti margine, ne koristiti zaglavlja (headers i footers).

Sve tablice, grafikoni, slike trebaju biti numerirani arapskim brojevima po redoslijedu u radu;  naslove tablica, grafikona i slika treba napisati na hrvatskom i na engleskom jeziku; naslove  pisati iznad, a ne ispod; molimo, ne pisati naslove unutar tablice, grafikona ili slike;  ispod u desnom kutu navesti po potrebi izvore;

Bilješke (fusnote) moraju biti dosljedno numerirane kroz tekst, a koristiti ih treba za dodatne informacije, a ne za pisanje literature. Radovi moraju biti lektorirani.

 

UPUTE ZA PISANJE REFERENCI

Citiranje literature u tekstu:

U tekstu treba citirati samo literaturu navedenu u popisu literature na kraju članka. U tekstu treba citirati samo objavljene podatke (ili staviti posebnu bilješku s objašnjenjem tj. izvorom za provjeru podataka). Način navođenja referenci u tekstu  je sljedeći: (Virilo, 1998) odnosno (Virilo, 1998: 45).

Popis literature:

Knjige trebaju biti citirane: Virilo, P. (1998) La Bombe informatique. Paris: Galilée.

Rukopisi u knjigama trebaju biti citirani: Golding, P. & G. Murdock (1979) “Ideology and the ,mass media: The question of determination”, 189-224. U: M. Barett et al.: Ideology and the Cultural Production. London. Croom Helm.

Rukopisi u časopisima trebaju biti citirani: Ross, S. & Middelberg, D. (1998) “The Middelberg/Ross-Media in Cyberspace Study”, Medijska istraživanja, Zagreb, 4 (2), 141- 173.

Uz citirane internetske stranice navesti datum posjeta stranici.

Radove koji ne budu uređeni prema ovim Uputama recenzenti će vratiti na doradu.

Recenzije i publiciranje radova: Radovi će proći dvije ili tri anonimne recenzije. Nakon toga, ako bude potrebno, autori su dužni popraviti rukopis prema uputama recenzenata. Ispravljene rukopise trebaju vratiti 8 dana od primitka. Radovi s najboljim recenzijama bit će tiskani u specijalnom tematskom broju znanstvenog časopisa Medijska istraživanja/Media Research (Sociological Abstracts (SA), u Linguistic and Language Behavior Abstracts (LLBA) i Social Planning/Policy & Development Abstracts (SOPODA), Current Index to Journalsin Education (CIJE) i SCOPUS).

Osnovni uvjeti: Pretpostavlja se da su autori članaka (ili barem jedan od autora) sudjelovali na konferenciji te da radovi priloženi za objavu nisu već bili objavljeni u nekom drugom časopisu, elektroničkoj publikaciji ili na webu niti će biti objavljeni, osim uz dogovor s nakladnikom. Autori čiji radovi budu objavljeni u časopisu Medijska istraživanja/Media Research dopuštaju nakladniku postavljanje radova na web stranicu.

Radujemo se suradnji s Vama!


Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2022. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS