O djelatniku
Goran Radoš, dr. sc.
Zvanje:povjera predavanja
Funkcija:predavač
E-mail: E-mail
Odsjek : ODSJEK ZA KOMUNIKOLOGIJU
Godina doktoriranja:2019.
Na odjelu od:2019.

Nastava

sveučilišni preddiplomski

Životopis

 

Dr. sc. Goran Radoš (Zagreb, Medveščak, 1965.). Predaje kolegije iz menadžmenta, komunikologije i medija, te nacionalne demografije - vezanih uz uporabu podataka i informacija za tvorbu akcijabilnih izvjesnica i izradu objektivnih analiza, te primjenu korisnog znanja za učinkovito operativno i strateško (informirano) upravljanje i odlučivanje u profitnom i javnom sektoru.

Alma mater

Doktorski sveučilišni studij Menadžment završio je na Ekonomskom fakultetu te stekao akademski stupanj i titulu doktora ekonomskih znanosti (IUT, 2019.). Poslijediplomski sveučilišni studij ekonomije (Marketing) završio je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (1992.), a poslijediplomski sveučilišni studij politologije (Međunarodni odnosi) završio je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (2003.). Diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (1989.), a informatiku je diplomirao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (2006.). Poslijediplomski sveučilišni studij Komunikologija i odnosi s javnostima završio je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Sarajevu (2016.). Poslijediplomski sveučilišni studij Sigurnosni studiji završio je 2017., a poslijediplomski sveučilišni studij Kriminologija završio je 2018. na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Sveučilišta u Sarajevu.

Obiteljski odgoj stjecao je u Zagrebu, kao i osnovno i srednje obrazovanje u OŠ I. Kršnjavoga, OŠ Mladost Zagreb i OŠ M. Držića, te u srednjoj Prirodoslovnoj školi V. Preloga.

Usavršavanje

Usavršavao se na usporednom studiju Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te u prvom naraštaju dodiplomskog studija "Diploma in Management" Zagrebačke poslovne škole i Henley the Management College. U samostalnoj državi, u prvom naraštaju pohađao je sveučilišni komparativni studij „Hrvatska filozofija i društvo“, na današnjem Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, te u prvom građanskom naraštaju u samostalnoj državi na Fakultetu kriminalističkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Na poslijediplomskoj razini usavršavao se na pds “Organizacija i menadžment" na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, i na doktorskom studiju "Menadžment u obrazovanju" (SUHE), te na doktorskom studiju iz informacijskih znanosti Sveučilišta u Zadru, na kojem je obranio primjerenost disertacije.

Bio

Diplomiravši u roku traži zaposlenje, te zahvaljujući gl. uredniku Glasa Koncila dobiva jamstvo s kojim ishodi vizu i iseljava u London, i uz potporu hrvatskih iseljenika radi u ugostiteljstvu i graditeljstvu. U Hrvatsku se vraća nakon prvih slobodnih izbora i u ljeto 1990. uključuje u demokratske promjene, te je veteran DOS Trnje, a od ožujka 1991. pripadnik je n. odreda i dozap. desetine u NoNZ M. Držić, Trnje. U travnju 1991. prijavljuje se u 1. A br. ZNG u Rakitju, i u MUP RH koji ga razvrstava u pričuvu PUZ-a. Radi na Popisu stanovništva (1991.), i volonterski na pripremi Referenduma o samostalnosti Hrvatske, a od 1.6.1992. radi u javnoj diplomaciji u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske - Uprava za europsku bilateralu, potom na vodstvenim poslovima u državnoj upravi, usporedo i na poslovima stečajnog upravitelja, te direktora komunalne tvrtke - interim menadžera. U profitnom sektoru radi od 2004. na izvršnim menadžerskim poslovima, povremeno predavajući na visokim učilištima. Od 2013.- 2015. radi kao posebni savjetnik za gospodarstvo u Državnom uredu za Hrvate izvan RH. U menadžmentu dviju privatnih tvrtki, od 2015. upravlja cjelovitim poslovanjem u poslovnom području BiH, istodobno izvršavajući članske i vodstvene obveze u Hrvatskom društvu za znanost i umjetnost, do povratka u Zagreb (2019.).

„Tečaj za diplomatsko-konzularne poslove Republike Hrvatske“ organiziranog od Vlade RH i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu završio je u prvom naraštaju polaznika u samostalnoj državi (1992.), a jednogodišnji diplomatski stručni studij na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske završio je 1997. godine.

Sudjelovao je i izlagao na više domaćih i inozemnih stručnih i znanstvenih konferencija i simpozija. Objavio je u suautorstvu i samostalno nekoliko znanstvenih poglavlja u knjizi, više znanstvenih radova u znanstvenim časopisima i radova na međunarodnim znanstvenim skupovima.

Znanstveni interes

Donošenje optimalnih odluka - menadžersko odlučivanje u profitnom sektoru i dužnosničko odlučivanje u javnom sektoru u informacijsko-komunikacijskom i resursno imperfektnom okruženju; Optimiziranje organizacijskog dizajna; Menadžment državnih institucija i eksterni/interni izvještajni ciklus i prijenos primjenljivog znanja; Upravljivost, kreiranje i učinkovitost poslovnih procesa i operacija; Detekcija i redukcija skrivenih (neproduktivnih) troškova u javnom i profitnom sektoru; Tvorba i komuniciranje akcijabilnim izvjesnicama i odlučivanje u izvještajnoj zajednici.

Član je Hrvatskog društva za znanost i umjetnost gdje bio Glavni tajnik i v.d. urednika znanstveno-stručnog časopisa Radovi, te tajnik Odjela za društvene znanosti.

Član je Matice hrvatske - Odjela za komunikologiju i Odjela za gospodarstvo.

Predsjednik je Kyokushin karate kluba Maksimir.

Dobrovoljni je darivatelj krvi 56 puta.

Član je kluba navijača NK Dinamo Zagreb od 1.6.1965.

Oženjen je i otac troje djece.

Sudionik je Domovinskog rata od 18.8.1990., a branitelj - dragovoljac od 30.6.1991. sa 180 dana b. sekt. Pripadnik je 106. d.p. od 23.9.1994.

Civilno priznanje: Spomenica Domovinske zahvalnosti. Vojno priznanje: Spomenica Domovinskog rata; Trofejno oružje načelnika Stožera 106. d.p.

Član je Kluba veterana 148. br., Zagreb -Trnje.

Business Resume

Goran Rados, PhD (Zagreb), has a 20+ professional years on executive positions in public diplomacy service (Ministry of Foreign Affairs of Republic of Croatia) and profit sector, both in economics and infrastructure projects as well in migrations/demography field (Ministry for Reconstruction and Development; Central State Office for Croats Abroad) and academia (University of Zagreb; University of Applied Sciences Baltazar; Croatian Society for Science and Arts).

In profit sector he had mid to higher managerial positions at insurance industry (Procurement Director, Director of Procurement and Assets, IT Director, and Inspection Stations Construction Coordinator), and as a Liquidation Manager and Interim Executive Manager in profit companies responsible for rapid deploying executive solutions for resolving organizational problems, improving decision making processes and management changes, with advanced verbal and numerical reasoning aproach.

Also, he possesses proficiency business skills and experience as a CEO and in the management of assets, sales (General Manager; Executive Director for Finance, Investments and Development), investment and financial management (Temporary Fund Manager). Additionally, he is extra skilled for applicable cost management decisions making and procurement processes in profit and public sector.

Education:

He holds multiple degrees, including a diploma degree in Politics from the University of Zagreb at Faculty of Political Sciences, and diploma degree in Informatics from the University of Zagreb at Faculty of Humanities and Social Sciences. Goran gained his MS in Economics from the University of Zagreb (1992), and his MS in International Relations from the University of Zagreb (2003). He is consecutive completed MS in Communication Study (2016), and MS in Security Study (2017), and MS in Criminology (2018) from the University of Sarajevo. Additionaly, he awarded a PhD in Economics (IUT, 2019).

Goran is Homeland war veteran - volunteer (DOS, a.k.a. Trojka, 1990; NZ, National Protection Armed Unit Zagreb, 1991; MUP RH, Zagreb Police Dept. Reserve Unit, 1992; and 106th H.G.R., 1994 ).

His military decorations and awards include the Homeland War Memorial Medal and Trophy Weapon Award.

 

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS