O djelatniku
izv. prof. dr. sc. Ivo Džinić
Zvanje:izvanredni profesor
Funkcija:prodekan za znanost
Lokacija: 18
Konzultacije:

 

 utorkom od 10.00 do 11.00 sati

Telefon:01 245-763
Telefon kućni:7643
E-mail: E-mail
Odsjek : ODSJEK ZA FILOZOFIJU I KULTUROLOGIJU

Nastava

sveučilišni preddiplomski

sveučilišni diplomski

Životopis

Rođen 1975. godine u Vinkovcima. Osnovnu školu završio u Bošnjacima, a srednju u Županji i Zagrebu. Po završetku teološkoga obrazovanja na Teologiji u Đakovu – tada pripojenom učilištu Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – 2000. upisao poslijediplomski studij na Katoličkom teološkom fakultetu Sveučilišta u Beču i 2005. postigao akademski stupanj doktora humanističkih znanosti – teologija. Doktorsku disertaciju izradio pod mentorstvom poznatog bečkog pastoralnog teologa prof. dr. sc. Paula Michaela Zulehnera. Godine 2008. upisao poslijediplomski doktorski studij filozofije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te ga uspješno završio obranom doktorske teze 2014. godine. Doktorsku disertaciju „Mit u socijalno-političkoj misli Ernsta Cassirera“ napisao pod mentorstvom prof. dr. sc. Hotimira Burgera. Radio je na nekoliko visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, a od 2018. godine je zaposlen na Odsjeku za filozofiju i kulturologiju Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Stanuje u Velikoj Gorici.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.
Profesionalni interesi i članstva

Područja znanstvenog interesa: filozofija kulture, filozofska i kulturna antropologija, filozofije mita i religije, te izabrane teme iz praktične teologije.

Član je Hrvatskog filozofskog društva i Mreže pastoralnih teologa Srednje i Istočne Europe (Post-Netzwerk) sa sjedištem u Beču.

Izabrani projekti

Sudjelovao u znanstveno-istraživačkom projektu „Kršćanski identitet i kvaliteta bračnog i obiteljskog života“, koji je proveden 2008. godine u Hrvatskoj. Projekt je podržan i od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

Povijest zaposlenja

Od 2006. do 2014. godine je bio zaposlen na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, gdje je predavao kolegije iz pastoralne teologije. Na tom učilištu je 2010. godine izabran i u znanstveno-nastavno zvanje docenta i na radno mjesto na visokom učilištu.

Od 2014. do 2018. godine je bio zaposlen na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, gdje je 2017. godine izabran u znanstveno-nastavno zvanje i na radno mjesto izvanrednog profesora za interdisciplinarne humanističke znanosti (izborna polja: 6.01. filozofija i 6.02. teologija). Na Odjelu za kulturologiju je izvodio kolegije iz područja kulturne antropologije, filozofije kulture, religijskih znanosti i retorike.

Od 2018. godine je zaposlen na Odsjeku za filozofiju i kulturologiju Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS