Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@fhs.hr
O djelatniku
Katarina Jelić, mag. psych.
Zvanje:povjera predavanja
Funkcija:Asistentica
Lokacija: 206
Konzultacije:

Utorkom, 13:00-14:00 h

E-mail: E-mail
Osobna stranica na Webu: https://www.hrstud.unizg.hr/djelatnik/katarina.jelic
URL službenih stranica na Webu: https://www.hrstud.unizg.hr/staff//katarina.jelic
Odsjek: ODSJEK ZA PSIHOLOGIJU
Godina diplomiranja:2015.
Na odjelu od:2020.

Nastava

preddiplomski

diplomski

Životopis

Katarina Jelić rođena je u Šibeniku 1990. godine. Jednopredmetni studij psihologije završila je na Sveučilištu u Zadru, gdje je završila preddiplomski studij obranom završnoga rada na temu socijalne stigme i Brickmanovog modela pomaganja. Diplomirala je na temu uloge perfekcionizma i stilova roditeljskog odgoja u objašnjenju depresivnosti kod adolescenata.Tijekom studiranja završila je Basic training iz realitetne psihoterapije i teorije izbora. Po završetku stručnog osposobljavanja, polaže stručni ispit pri Hrvatskoj psihološkoj komori, čiji je član. Trenutačno pohađa Poslijediplomski sveučilišni studija psihologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. 

Radila je u više strukovnih srednjih škola kao profesorica psihologije. Ima dugogodišnje iskustvo rada u civilnom sektoru, području socijalne skrbi i obrazovanja te na pružanju usluga psihološkoga savjetovanja za mlade i odrasle. Sudjelovala u nacionalnom projektu psihosocijalnoga osnaživanja hrvatskih branitelja i radu RAN - Mreže za osvješćivanje o radikalizaciji koja okuplja stručnjake iz cijele Europe. Sukreirala i provodila brojne preventivne programe namijenjene djeci i mladima (vršnjačko nasilje, ovisnost, prerano napuštanje obrazovanja, mentalno zdravlje). Koautorica je niza stručnih publikacija na temu prevencije. Kontinuirano se usavršava u području savjetovanja i kliničke prakse, objavljuje i recenzira znanstvene radove u domaćim časopisima. Voditeljica je Odjela za pružanje psihološke podrške i pomoći Savjetovališta Fakulteta.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.
Izabrane publikacije

Jelić, K. (2019). Neki prediktori depresivnosti u adolescenciji. Klinička psihologija 12, 1-2, str. 1-18. DOI: 10.21465/2019-KP-1-2-0002.

Jelić, K. i Sliško, A. (2019). Odnos ispitne anksioznosti, samopoštovanja i školskog uspjeha kod učenika osnovne škole. 2. međunarodni znanstveno-stručni skup Odjela za psihologiju Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta. Poster izlaganje. Knjiga sažetaka. Zagreb, HKS.

Jelić, K. i Sliško, A. (2018). Perfekcionizam i depresivnost – implikacije za preventivni rad. Usmeno priopćenje. VII. znanstveno-stručni skup ,,Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici''. Knjiga sažetaka. Filozofski fakultet Osijek.

Jelić, K. (2017). Opiši me – emocionalno opismenjavanje djece i mladih. 1. međunarodni znanstveno-stručni skup Odjela za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta: ,,Zaštita i promicanje dobrobiti djece, mladih i obitelji''. Knjiga sažetaka. Zagreb, HKS.

Profesionalni interesi i članstva

Hrvatska psihološka komora

Hrvatski sveučilišni sindikat

 

Izabrani projekti

Program psihosocijalnoga osnaživanja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata – Faza; Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ministarstvo hrvatskih branitelja i Europski socijalni fond. 

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2022. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS