O djelatniku
Lucija Krešić Nacevski, dr. sc.
Zvanje:povjera predavanja
Funkcija:poslijedoktorandica
Konzultacije:

prema dogovoru

Telefon:245 7638
E-mail: E-mail
Osobna stranica na Webu: https://hrstud.academia.edu/LucijaKre%C5%A1i%C4%87
Odsjek : ODSJEK ZA HRVATSKI LATINITET
Godina doktoriranja:2015.

Nastava

sveučilišni preddiplomski

sveučilišni diplomski

Životopis

Rođena je 1981. u Splitu. Završila je studij klasične filologije na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2005.god. Na Odsjeku za informacijske znanosti 2011. diplomirala je bibliotekarstvo. Doktorirala je 2015.god. na poslijediplomskom studiju medijevistike s temom Jezično-paleografska analiza kodeksa Passionale MR 164. Od 2004. do 2008.god. bila je zaposlena u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (Zbirka rukopisa i starih knjiga) na redakturi bibliografije hrvatskog latinizma Šime Jurića i reviziji neolatinističkog fonda Zbirke. Od 2008. zaposlena je na mjestu znanstvene novakinje i asistentice na projektu Pavla Knezovića Književnojezični latinizam u franjevačkoj baštini na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavala se na stipendijama Sveučilišta u Utrechtu (Department for Medieval Studies, 2009.),  Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zadru (Odjel za knjižničarstvo, 2011. god) i King's Collegea u Londonu (Classics Department, 2016.). Na Odjelu za hrvatski latinitet Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu sudjelovala je u nastavi desetak predmeta. Od 2016. je u zvanju znanstvene suradnice (klasična filologija). Voditeljica je projekta Sveučilišta u Zagrebu Klasicizam i antiklasicizam u renesansom latinitetu (2016). Piše i objavljuje književnu prozu.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS