O djelatniku
doc. dr. sc. Sandro Skansi
Zvanje:docent
Konzultacije:

Petkom 11:00-12:00

E-mail: E-mail
Osobna stranica na Webu: https://www.sandroskansi.com
Odsjek : ODSJEK ZA FILOZOFIJU I KULTUROLOGIJU

Nastava

sveučilišni preddiplomski

sveučilišni diplomski

Životopis

Sandro Skansi je rođen 1985. godine u Zagrebu, gdje završava osnovnu školu i klasičnu gimnaziju. 2009. diplomira na Hrvatskim studijima filozofiju i kroatologiju, a 2013. godine doktorira na Filozofskom fakultetu u Zagrebu disertacijom iz logike (Humanističke znanosti/Filozofija/Logika 6.01,01.). Od 2014. radi kao software developer u Infigo Information Security, od 2016. kao podatkovni znanstvenik u IN2, a 2017. prihvaća poziciju Voditelja za naprednu analitiku u A1 telekomu. Krajem 2017. postaje docent iz logike na Hrvatske studije Sveučilišta u Zagrebu. Od 2016. do 2019. godine je radio i kao predavač iz računarstva na Visokom učilištu Algebra.

Znanstveni interesi su mu logika i umjetna inteligencija. Od jezika često koristi Python, SQL, Lisp i naravno LaTeX, a radio je i u Javi, JavaScriptu, Perlu, C, C# i Clojureu. Član je Association for Symbolic Logic i Hrvatskog filozofskog drustva, a trajni je član Association for the Advancement of Artificial Intelligence. Član je Seminara za logiku i osnove matematike pri Doktorskom studiju matematike Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Također je trajni recenzent za logiku Mathematical Reviews koje administrira American Mathematical Society.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS