O djelatniku
Spomenka Bogdanić, pred.
Zvanje:predavač
Konzultacije:


 utorkom  od 12,45 do 13,45,  i prema dogovoru elektroničkom poštom.

Telefon:245-7642
Telefon kućni:7642
E-mail: E-mail
Odsjek : ODSJEK ZA KOMUNIKOLOGIJU

Nastava

sveučilišni preddiplomski

Životopis

Rođena 1957 godine u Zagrebu.
Diplomirala je engleski jezik i književnost i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 1998. godine predaje kolegije iz engleskog jezika na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, prvo u vanjskoj suradnji, a od 2004. godine na radnom mjestu predavača engleskog jezika. Usporedno je od 2001. do 2007. godine bila voditeljica kolegija Jezične vježbe 2 i Integrirane jezične vježbe na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Na Hrvatskim je studijima utemeljila kolegije iz engleskog jezika za studente komunikologije i za njih izradila nastavne programe. Voditeljica je kolegija Engleski jezik u novinarstvu, Pisanje na engleskom jeziku, Engleski jezik: novinarski prijevod i Suvremeni engleski jezik u medijskoj kulturi. Na web stranice Hrvatskih studija postavila je vježbe kao nastavni tekst pod naslovom English for Journalists: Activities, Tasks and Exercises za kolegij Engleski jezik u novinarstvu za studente komunikologije. Autor je prijevoda i nekoliko stručnih radova. Održala je nekoliko izlaganja na domaćim i međunarodnim znanstvenim konferencijama i stručnim skupovima. Članica je HUPE-a (Hrvatskog udruženja profesora engleskog jezika).

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS