Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
O vanjskom suradniku
prof. dr. sc. Tihomir Cipek
Zvanje:redoviti profesor
E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA POVIJEST

Nastava

sveučilišni diplomski

Životopis

Rođen je 20. lipnja 1962. godine u Zagrebu, gdje je završio osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Diplomirao, magistrirao i doktorirao politologiju na Fakultetu političkih znanosti – Sveučilišta u Zagrebu (FPZG), od 1989. zaposlen na istom fakultetu, a od ožujka 2005. u zvanju izvanrednog profesora. Glavna područja istraživanja: povijest političkih ideja, istraživanja nacionalizma i diktatura, komparativna povijest Srednje i Istočne Europe, europske studije. Obnašao je dužnost predsjednika Hrvatskog politološkog društva. Kao stipendista ÖAD-a, zaklade Alexander von Humboldt i Fritz Thysson te Herderovog vijeća u nekoliko je navrata kao gostujući istraživač i profesor boravio na sveučilištima u Beču, Göttingenu, Marburgu/Lahn i Bonnu. Autor je i koautor pet knjiga i četrdesetak znanstvenih članaka u domaćim i inozemnim časopisima. Sudjelovao na brojnim međunarodnim znanstvenim skupovima u Hrvatskoj, Njemačkoj, Srbiji i Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj i Poljskoj. Osim na hrvatskom tekstove objavljuje na njemačkom, engleskom i poljskom jeziku. Zajedno s dr. sc. Stjepanom Matkovićem dobitnik je Državne nagrade za znanost u području humanističkih znanosti za 2006. godinu.

 
 
Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS