O djelatniku
izv. prof. dr. sc. Tomislav Bracanović
Zvanje:izvanredni profesor
Konzultacije:

Srijedom, 09.00-09.30, 14.15-14.45

Telefon:245-7645
Telefon kućni:7645
E-mail: E-mail
Odsjek : Odsjek za filozofiju
Godina diplomiranja:1998
Godina magistriranja:2001
Godina doktoriranja:2005

Nastava

sveučilišni preddiplomski

sveučilišni diplomski

Životopis

Tomislav Bracanović (rođen 1973. u Splitu) izvanredni je profesor na Odjelu za filozofiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Istraživački interesi su mu etika, primijenjena etika, filozofija znanosti i filozofija biologije, s posebnim naglaskom na dodirima moralne filozofije i evolucijskih behavioralnih znanosti. Objavio je knjigu o evolucijskim objašnjenima morala (Evolucijska teorija i priroda morala, 2007) te više znanstvenih radova u hrvatskim i inozemnim časopisima (Journal of Medicine and Philosophy, Developing World Bioethics, Medicine, Health Care and Philosophy, Ethical Perspectives). Držao je izlaganja na znanstvenim skupovima u Hrvatskoj i inozemstvu. Bio je voditelj znanstvenog projekta Evolucijski naturalizam i problem moralnog znanja” (2008-2013), koji je financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Član je istraživačkog projekta “Artificial Intelligence and Biotechnology of Moral Enhancement” (Sveučilište u Granadi), prihvaćenog za trogodišnje financiranje (2017-2019) od strane vlade Španjolske. Bio je recenzent za više znanstvenih časopisa (American Journal of Political Science, Biological Theory, Croatian Journal of Philosophy, Dialogue: Canadian Philosophical Review / Revue canadienne de philosophie, Philosophy of the Social Sciences). Od 2014. član je Svjetske komisije za etiku znanosti i tehnologije (Commission mondiale d’éthique des connaissances scientifiques et des technologies – COMEST) pri UNESCO-u.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Informacije

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu pokrenuti su i ustrojeni 16. studenoga 1992., isprva samo kao dvosemestralni Sveučilišni komparativni studij hrvatske filozofije i društva. Taj je program potom preoblikovan u program redovitog četverogodišnjeg studija.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2017. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS