Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
O djelatniku
Zdravka Martinić-Jerčić, lekt.
Zvanje:lektor
Konzultacije:

Utorkom od 8.30h do 9.30hh

E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA HRVATSKI LATINITET
Godina diplomiranja:1997.

Nastava

sveučilišni preddiplomski

sveučilišni diplomski

Životopis

Rođena 1973. godine u Zagrebu. Nakon Klasične gimnazije u Zagrebu upisala studij klasične filologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje i diplomira s temom „Hektor kao smrtni junak“ 1997. godine. U nastavi radi od šk. god. 1994./95. do danas na svim razinama učenja klasičnih jezika od osnovne škole (OŠ Otona Ivekovića u Zagrebu), preko opće gimnazije u Čazmi do Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu gdje radi do 2014. godine. U prosincu 2013. godine izabrana u nastavno zvanje lektora i od veljače 2014. godine zaposlena na mjestu lektora na Odjelu za hrvatski latinitet na Hrvatskim studijima. Honorarno sudjeluje u raznim projektima od studentskih dana kao autor, koautor (Prometej, udžbenik za početno učenje grčkog jezika; Grčki glagoli) i recenzent (za udžbenike iz latinskog i grčkog jezika) za izdavačku kuću Školska knjiga, te kao lektor Leksikona medicinskog i veterinarskog nazivlja u Leksikografskom zavodu “Miroslav Krleža” u Zagrebu. Osim toga je mentor studentima klasične filologije na praksi u sklopu predmeta Metodike Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 2001. godine te honorano od 2010. godine radi na Hrvatskim studijima kao vanjski suradnik predavač na odjelu Hrvatskog latiniteta i od 2011. godine na odjelu Nastavničke naobrazbe. Na Hrvatskim studijima od 2014. godine predaje Latinski jezik 1 i 2 te Rimsku poeziju 2 na dodiplomskom studiju Latinskog jezika, te Osnove grčkog jezika, Metodiku nastave latinskog jezika, Praktične vježbe 1 i Korelacijske vježbe na diplomskom studiju Hrvatskog latiniteta. U okviru aktivnosti Hrvatskog društva klasičnih filologa održala nekoliko predavanja na stručnim skupovima koji su se uglavnom ticali metodike rada i udžbenika u nastavi klasičnih jezika. U okviru AZOO, NCVVO i MZOŠ sudjelovala na projektima HNOS, Državna matura, Nacionalni okvirni kurikulum i drugima za unapređenje hrvatskog odgojno-obrazovnog sustava. Od samog početka projekta Državne mature dio je Stručne radne skupine za grčki jezik. Petnaestak godina sudjeluje u organizaciji svih razina natjecanja u poznavanju klasičnih jezika kao dio povjerenstva i autor testova, a od 2003. godine do danas obavlja dužnost predsjednice Državnog povjerenstva.

 

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.
Profesionalni interesi i članstva

Hrvatsko društvo klasičnih filologa, član Upravnog odbora

Društvo Zagrebačke klasične gimnazije

Matica Hrvatska

Povijest zaposlenja

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb                           od 2014.

Nadbiskupska klasična gimnazija, Zagreb                                 od 1997. do 2014.

OŠ Otona Ivekovića, Zagreb                                                         od 1995. do 1998.

Opća gimnazija Čazma, Čazma                                                   šk. god. 1994/95.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS