Objavljeno: 10. 2. 2014. u 13:45
Tomislav Knezevic

Uvodno predavanje “Povezivanje sustava Merlin sa sustavom ISVU na primjeru Rudarsko-geološko-naftnog fakultata Sveučilišta u Zagrebu”

predavači:

izv. prof. dr. sc. Marta Mileusnić, predstavnik za e-učenje i administrator na sustavu Merlin,
doc. dr. sc. Dario Perković, ISVU koordinator,
Mladen Globan, sistem inženjer i administrator LDAP imenika,
Zvonko Martinović, Centar za e-učenje Srca

Sažetak:

U listopadu 2013. godine Centar za e-učenje Srca započeo je pilot projekt povezivanja sustava za e-učenje Merlin sa sustavom ISVU. Povezivanje sustava je omogućilo institucijskim administratorima na sustavu Merlin da na jednostavan način otvore kolegije iz sustava ISVU na sustavu Merlin te u njih upišu sve nastavnike i studente. Do sada je šest fakulteta zatražilo mogućnost povezivanja sustava Merlin i sustava ISVU za potrebe svoje ustanove.

Sukladno potrebama raznih fakulteta, aplikacija za povezivanje sustava Merlin i sustava ISVU je nadograđena i sada omogućava:

  • otvaranje kolegija prema predlošku jedinstvenom za svaki fakultet,
  • otvaranje kolegija u više razina, ovisno o potrebama pojedinog fakulteta,
  • upis studenta u kolegije i raspodjelu u grupe od strane nastavnika

Aplikacija će se i dalje razvijati i dorađivati prema potrebama korisnika.

Rudarsko-geološko-naftni fakultet je prvi fakultet koji je krenuo u pilot projekt s Centrom za e-učenje te je otvorio preko 200 svojih e-kolegija iz sustava ISVU na sustavu Merlin na početku akademske godine 2013./2014. Time je RGN vrlo jednostavno i odmah na početku akademske godine omogućio svojim nastavnicima i studentima rad u virtualnom okruženju za e-učenje.

U uvodnom predavanju profesorica  Mileusnić i kolege s RGN-a će opisati svoja iskustva tijekom pilot projekta. Također, opisat će svoja iskustva vezano uz otvaranje i usklađivanje elektroničkih identiteta iz sustava AAI@EduHr kroz sustav ISVU s obzirom da je u ISVU sustavu potrebno imati upisane korisničke račune nastavnika i studenata iz sustava AAI@EduHr što mnogim sastavnicama još uvijek predstavlja problem.

 
Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS