O nama

Preddiplomski studij latinskog jezika i Diplomski studij hrvatskog latiniteta osnovani su 2006. godine kao odgovor na potrebu za stručnjacima koji bi se bavili bogatom, ali nedovoljno istraženom hrvatskom latinističkom baštinom. Trogodišnji preddiplomski studij pokriva područje klasičnog latiniteta, stvarajući kroz nastavu gramatike i književnosti osnovu za nastavak studija. Diplomski studij obuhvaća svjetski i hrvatski srednjovjekovni i novovjekovni latinitet. Velika se pažnja posvećuje temeljitom ovladavanju jezikom i dubinskoj interpretaciji književnog teksta. Izborni predmeti, većinom usko vezani za struku, omogućuju studentima da usmjere svoje interese u njima najzanimljivija područja. Osim za znanstveni i stručni rad, po završetku diplomskog studija nastavničkog smjera studenti su osposobljeni za predavanje latinskog jezika u školama.

koordinator studija latinskoga jezika i hrvatskoga latiniteta: doc. dr. sc. Marko Jerković

 

 

Popis lektire

Ovdje se nalazi popis lektire za sve godine i predmete na Preddiplomskom studiju latinskog jezika i Diplomskom studiju hrvatskog latiniteta: [X].

Zadnja promjena: 18. prosinca 2019.


Objavljeno: 25. 3. 2018. u 20:47
Rudolf Barišic

 

 

Accademia vivarium novum u Rimu raspisuje natječaj za 28 stipendija namijenjenih sveučilišnim studentima (18-24 godine). Stipendije pokrivaju smještaj, poduku i nastavne materijale u trajanju od listopada 2018. do lipnja 2019. godine.

 

Zainteresirani trebaju uputiti prijavu na adresu elektroničke pošte candidati@vivariumnovum.net  do 31. svibnja 2015. godine, po mogućnosti čim ranije. Odabir će biti proveden do kraja kolovoza. 

U pismu nakane aplikanti su se dužni čim detaljnije predstaviti i objasniti motive prijave i interesa za usavršavanjem u latinskom (ili grčkom jeziku). Pored toga, trebaju navesti sljedeće podatke:

1. Ime i prezime

2. Datum i mjesto rođenja

3. Instuticiju trenutačnog školovanja/studiranja

4. Koliko dugo uče latinski (ili grčki)

5.Koje su autore i djela čitali

6. Ostala znanja i vještine, kao i interese mimo nastave.

Uz navedeno, dužni su priložiti i noviju fotografiju te kopiju putovnice i(li) osobne iskaznice.

Zainteresirani više detalja mogu naći ovdje ili se javiti profesoru Demi.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS