Objavljeno: 12. 6. 2018. u 12:14
Iva Ćalić

Predstavljanje knjige doc. dr. sc. Sandra Skansija, Introduction to Deep Learning: From Logical Calculus to Artificial Intelligence, održat će se u knjižnici Hrvatskih studija, 15. lipnja (petak) 2018. u 12.00 sati.

Ovim putem vas srdačno pozivamo.

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, Knjižnica Hrvatskih studija, Sekcija za filozofiju uma i kognitivnu znanost Hrvatskoga filozofskoga društva i Udruga za projektne aktivnosti Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu "Studia Croatica"

Predstavljanje knjige doc. dr. sc. Sandra Skansija, Introduction to Deep Learning: From Logical Calculus to Artificial Intelligence

 

Poštovane, poštovani,

 

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, Knjižnica Hrvatskih studija, Sekcija za filozofiju uma i kognitivnu znanost Hrvatskoga filozofskoga društva i Udruga za projektne aktivnosti Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu "Studia Croatica" pozivaju Vas na predstavljanje knjige doc. dr. sc. Sandra Skansija

 

Introduction to Deep Learning: From Logical Calculus to Artificial Intelligence

 

U filozofiji, matematici i računarstvu logika je ista, kao što je i statistika ista u ekonomiji, biologiji ili javnom zdravstvu, a povijesno gledano logika je imala ključnu ulogu u nastanku i razvoju umjetne inteligencije i nema logičara koji nije osjetio duboko humanistički poziv umjetne inteligencije i koji se nije nikada bavio temama koje su bliske ovoj grani računarstva. Duboko učenje jedna je od najutjecajnijih suvremenih tehnika u umjetnoj inteligenciji.

 

Filozof i logičar Sandro Skansi, docent na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, nedavno je u uglednoj Springerovoj seriji namijenjenoj studentima računarstva objavio knjigu “Introduction to Deep Learning - From Logical Calculus to Artificial Intelligence” koju sada predstavljamo hrvatskoj publici.

 

Knjigu će predstaviti:

prof. dr. sc. Zdravko Radman, predsjednik Hrvatskoga filozofskoga društva

prof. dr. sc. Boris Vrdoljak, Fakultet elektrotehnike i računarstva Zagreb

izv. prof. dr. sc. Davor Lauc, Filozofski fakultet Zagreb

doc.dr. sc. Robert Kopal, Ministarstvo unutarnjih poslova

mr. sc. Ninoslav Čerkez, IN2 d.o.o.

doc. dr. sc. Sandro Skansi, autor

 

Predstavljanje će biti održano 15. lipnja 2018. u Knjižnici Hrvatskih studija,

Znanstveno-učilišni kampus Borongaj, s početkom u 12,00 sati.

 

Radujemo se Vašem dolasku!

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS