O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 23. 6. 2015. u 23:43
Uređeno: 23. 6. 2015. u 23:48
Anđelka Raguž

 

Poštovane kolegice i kolege,

u nastavku vam proslijeđujemo poziv za sudjelovanje na 54. međunarodnoj školi, koju organiziraju Društvo za Jugoistočnu Europu (Südosteuropa-Gesellschaft - SOG) i Akademija za političko obrazovanje u Tutzingu (Akademie für Politische Bildung in Tutzing) pod nazivom "Klijentelizam u Jugoistočnoj Europi". Ovogodišnji će se program održavati od 5. do 9. listopada 2015. godine.


Prijaviti se mogu studenti diplomskih studija i doktorandi  iz područja političkih znanosti, antroplogije, sociologije te povijesti i srodnih znanosti. Natječaj je otvoren do 30. lipnja 2015. dokad je elektronskim putem potrebno poslati  natječajnu dokumentaciju.

Više informacija o prijavi i programu, možete pronaći na poveznici: http://www.sogde.org/pdf_2015/call_hws_2015.pdf

A. Raguž, mag.nov.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS