O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 6. 12. 2017. u 16:41
Uređeno: 10. 12. 2017. u 23:12
Anđelka Raguž
Studenti komunikologije Hrvatskih...

U sklopu 4. Studentske konferencije Hrvatske udruge odnosa s javnošću (HUOJ) u srijedu, 6. prosinca 2017., su u Zagrebu dodjeljene nagrade Mlada nada, a studentice i studenti Odsjeka za komunikologiju Hrvatskih studija, proglašeni su dobitnicima u dvije od tri nagrađivane kategorije.

Diplomski rad Karoline Zelenike, pod naslovom Važnost javnosti u strateškoj komunikaciji kulturnih institucija: primjer GDK „Gavella“ ocijenjen je najboljim diplomskim radom iz odnosa s javnošću, obranjenim na hrvatskim višim i visokim učilištima u protekloj akademskoj godini.

U kategoriji Komunikacijski plan dobitnici su studenti diplomskog studija: Antea Anđelić, Dora Kušanić, Ines Marinčić i Vanio Smoković, koji su u sklopu kolegija Praktikum odnosa s javnošću izradili komunikacijski projekt za Društvo hrvatskih književnika pod naslovom Uberi knjigu, dohvati prijateljstvo.

Čestitamo svim nagrađenim studenticama i studentima te njihovim mentoricama: doc.dr.sc. Jeleni Jurišić, dr.sc. Tanji Grmuši i mr.sc. Matildi Kolić Stanić!

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS