O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 30. 4. 2018. u 18:12
Uređeno: 30. 4. 2018. u 19:58
Anđelka Raguž
Deseti simpozij Mediji na drukčiji način

Deseti simpozij Mediji na drukčiji način će se održati na Dan slobode medija, 3. svibnja 2018. godine od 10:00 do 16:00 sati u dvorani Zagreb Hrvatskih studija (Borongajska cesta 83d) u organizaciji Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna.

Simpozij, kojemu je ove godine tema Komunikologija u praksi, ugostit će predavače koji su nekoć i sami studirali komunikologiju na Hrvatskim studijima, a sada su priznati stručnjaci u raznim područjima: Sebastijan Ivasović, Madison Consulting; Ana Malbaša, Nova TV; Enea Hasukić i Maja Vratarić, Grizli komunikacije; Jasmina Černeka, Europski parlament. U sklopu simpozija bit će održane i dvije panel rasprave: Sloboda govora u suvremenom medijskom prostoru te Kvaliteta fakultetskog obrazovanja: komunikologija, novinarstvo i odnosi s javnošću.

Ovim simpozijem organizatori studentima komunikologije nastoje približiti raznolikost poslova kojima se bave diplomirani komunikolozi te pobuditi pozornost o problemima s kojima se profesija susreće: o cenzuri i kvaliteti obrazovanja medijskih stručnjaka.

U sklopu simpozija raspisan je natječaj za najbolji pisani rad, fotografiju, strip/karikaturu i film, a onim najboljima bit će dodijeljene vrijedne nagrade pokrovitelja: Školska knjiga, Jesenski i Turk, Hrvatska udruga za odnose s javnošću, Collegium putovanja, vinarija Agris, Muzej iluzija, Fraktura, Unilever, Cvijeće Lat Art, Cvjećarnica Mirakul, Zagrebačka pivovara, Hrvatski studiji.

Raspored događaja, predavanja, životopisi predavača i ostale informacije dostupne su na službenoj stranici USKN Komune i službenom Facebook profilu Simpozija:

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS