O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 11. 5. 2018. u 14:13
Anđelka Raguž

Proslava i dodjela nagrada i priznanja, održat će se u srijedu, 16. svibnja 2018. od 16:30h u Plavoj dvorani Nadbiskupskoga duhovnog stola, Kaptol 31 u Zagrebu.

Na početku svečanosti, pozdravnu će riječ održati: mons. dr. sc. Ivan Devčić, riječki nadbiskup i
predsjednik Odbora HBK za sredstva društvenih komunikacija te dr. sc. Suzana Peran, predsjednica HDKN-a i nastavnica s odsjeka komunikolgije Hrvatskih studija. Docentica Jelena Jurišić s istoga odsjeka, odžat će izlaganje pod naslovom "Novinarstvo pod izazovima lažnih vijesti".

Među dobitnicima nagrada i priznanja je i Klara Jakobović, studentica treće godine povijesti i komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, koja je osvojila Nagradu za mlade novinare.

Čestitamo našoj studentici i ostalim dobitnicima i dobitnicama nagrada i priznanja!

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS