O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 10. 10. 2018. u 11:07
Uređeno: 18. 10. 2018. u 14:08
Dario Knežić

Matica hrvatska

Na natječaj se mogu prijaviti kandidatkinje i kandidati koji ispunjavaju ove uvjete:

- prosjek ocjena u dosadašnjem studiju iznad 4,0
- prijaviti se mogu studenti 3. godine preddiplomskog studija novinarstva/komunikologije,
odnosno 1. i 2. godine diplomskog studija novinarstva/komunikologije sa Sveučilišta u
Zagrebu.

Prednost pri izboru imat će kandidatkinje i kandidati koji:

- se samostalno koriste računalom,
- imaju izrazitu sklonost timskom radu,
- posjeduju dodatne vještine i znanja,
- se bave izvannastavnim aktivnostima,
- imaju iskustva u radu udruga,
- imaju objavljene radove u novinarstvu ili znanosti,
- su dobitnici nagrada ili posebnih priznanja.

Pisanu prijavu na natječaj zajedno sa životopisom i motivacijskim pismom potrebno je poslati e-poštom
na adresu mcvjetko@matica.hr do 28. listopada 2018.
Na istu adresu možete se obratiti za sva pitanja u vezi natječaja i Komunikološke škole.
Razgovori s kandidatima koji zadovolje minimalne uvjete održat će se po završetku roka za prijavu.

 

Natječaj za polaznike generacije 2018.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS