O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 5. 12. 2018. u 18:24
Administrator

Hrvatska udruga za odnose s javnošću organizirala je godišnju studentsku konferenciju #KreirajSvojuPriču, u sklopu koje su u petak 9. studenoga 2018. dodijeljene i nagrade „Mlada nada“. 

U kategoriji nagrade za najbolji komunikacijski plan iz odnosa s javnošću proglašen je „Strateški i komunikacijski plan za manifestaciju Hrvatska volontira“ studenata diplomskoga studija Komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu Barbare Božić, Matije Grebenića i Mirte Alfirev, izrađen pod mentorstvom dr. sc. Matilde Kolić Stanić

Nagrade su dodijeljene u još tri kategorije: za diplomski rad „Osobno brendiranje vrhunskih kuhara u Hrvatskoj“ nagrađena je Petra Sedlanić s Fakulteta političkih znanosti  (mentor izv. prof. dr. sc. Božo Skoko), a s Veleučilišta VERN nagrađeni su studenti Simon Čehić za završni rad „Analiza strategije odabrane političke organizacije pri pridobivanju birača na parlamentarnim izborima 2015.“ (mentorica dr. sc. Marijana Togonal) te Valentina Zajec za seminarski rad „Organizacija konferencije za novinare za stranku Živi zid“ (mentorica dr. sc. Nikolina Borčić).

Stručni žiri činili su mr. sc. Zdeslav Milas (predsjednik), dr. sc. Matilda Kolić Stanić, mag. nov. Stana Odak Krasić, Marina Čulić Fischer iz Dialog komunikacija i Sonja Miočić iz Tele2.
 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS