Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@fhs.hr
Objavljeno: 3. 3. 2014. u 18:06
Administrator
Međunarodna ljetna škola hrvatskoga...

Od 4. do 11. srpnja 2014. u Vrbniku na otoku Krku, u organizaciji Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i Vrbničkoga kulturnog društva „Frankopan“, održavat će se 5. međunarodna ljetna škola hrvatskoga jezika i hrvatske kulture.

Škola nudi svakodnevnu nastavu hrvatskoga jezika (pravopis, gramatika, naglasni sustav) koja će usporedno biti organizirana za dvije skupine polaznika i prilagođena znanju polaznika Škole. Bude li potrebno, organizirat će se i jezični tečaj za početnike. 

Polaznici Ljetne škole imat će priliku čuti i četiri predavanja prilagođena studentima kroatistike i slavistike (s temama iz hrvatske književnosti, jezika i filma). Uz predavanja i vježbe, svake će večeri biti organizirana kazališna radionica kako bi učenici mogli praktično primijeniti stečena znanja hrvatskoga jezika. Školarina za Ljetnu školu iznosi 300 kn, a rok za prijavu je 30. svibnja 2014. ili do popunjenja mjesta.

Letak Ljetne škole sa svim detaljnijim informacijama možete pronaći na mrežnim stranicama Hrvatskih studija i na Facebooku.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS