Objavljeno: 23. 2. 2018. u 13:49
Josip Papak
Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu uspješno su predstavljeni na 1. Sajmu fakulteta u Bjelovaru 9. veljače 2018. godine. Sajam je organizirala Udruga studenata Bjelovarsko-bilogorske županije pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije.
 
Cilj sajma jest informiranje maturanata Bjelovarsko-bilogorske županije o mogućnostima daljnjeg upisa na fakultete. Ovaj termin je određen prema raspisivanju prijava za državnu maturu, koje kreću 15. veljače 2018. Sajmu je prisustvovalo 750 maturanata iz Bjelovara, Daruvara, Čazme i Garešnice. Predstavljeno je 30-ak visokoobrazovnih institucija iz cijele Hrvatske, među kojima su bili i Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu. Osim informacija naših studenata koji su volontirali na štandu Hrvatskih studija, maturanti su dobili brošure o svim studijskim programima koji se izvode na Hrvatskim studijima te razne promotivne materijale. Maturanti su ponajviše pitanja postavljali vezano uz kriterije za upis na Hrvatske studije, prijemni ispit te o mogućnostima zapošljavanja nakon završetka studija.
 
Prvi Sajam fakulteta u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji prošao je izrazito uspješno te se nadamo nastavku suradnje Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i Udruge studenata Bjelovarsko-bilogorske županije.
Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS