Objavljeno: 23. 2. 2018. u 15:13
Josip Papak

Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizirao je 21. veljače 2018. godine I. Dan kvalitete Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta

Na I. Danu kvalitete Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prisustvovali su rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, ministar zdravstva Republike Hrvatske prof. dr. sc. Milan Kujundžić, ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. sc. Jasmina Havranek, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić, prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete prof. dr. sc. Mirjana Hruškar, dekani, prodekani i predstavnici povjerenstava za osiguravanje kvalitete više sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, predsjednica Hrvatske ljekarničke komore Ana Soldo, mag. pharm., izvršna direktorica Hrvatskog farmaceutskog društva dr. sc. Maja Jakševac-Mikša, predstavnici Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i Hrvatske komore medicinskih biokemičara te brojni djelatnici Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i studenti. Hrvatske studije Sveučilišta u Zagrebu i Povjerenstvo za osiguravanje kvalitete Hrvatskih studija predstavljao je Josip Papak, mag. hist.

Program je bio podijeljen u dvije cjeline: predavanja istaknutih stručnjaka iz područja osiguravanja kvalitete i radionice za nastavnike i studente.

Nakon pozdravnih govora, redom su održana su predavanja: 

Studijski programi - srž obrazovne misije (Mirjana Hruškar, Sveučilište u Zagrebu),
Specifičnosti osiguravanja kvalitete praktične nastave (Marko Jakovac, Sveučilište u Zagrebu Stomatološki
fakultet),
Unaprjeđenje implementacije e-učenja (Sandra Kučina Softić, SRCE),
Hrvatski kvalifikacijski okvir (Biljana Birač, Ministarstvo znanosti i obrazovanja),
Kako upravljati nastavničkim poučavanjem na fakultetu? Primjer dobre prakse i pokazatelji (Mervan Pašić,
Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva),
Što najbolji rade drugačije? (Tea Žakula, Sveučilište u Zagrebu Fakultet strojarstva i brodogradnje).

Radionice su bile namijenjene nastavnicima (održala ju je doc. dr. sc. Aleksandra Huić s Filozofskog fakulteta) i studentima, u kojoj je Božidar Nikša Tarabić, mag. Psych. iz Ureda za studente Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, govorio o tome kako uspješno studirati.

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS