Objavljeno: 13. 5. 2014. u 10:52
Pavel Gregorić

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za mobilnost u 2014. godini (2. krug). Natječaj obuhvaća mobilnost zaposlenika u periodu od 1. srpnja do 31. prosinca 2014. godine prema visokoškolskim ustanovama u cijelome svijetu (nije nužno da Sveučilište u Zagrebu ili sastavnica imaju sklopljen sporazum).

Odobravaju se lump sum sredstava za mobilnost prema zonama: Zona 1 (C i SE Europe) - 500Eur, Zona 2 (W Europe) 600-700Eur, N Africa i MWest – 800 Eur, N America, S America, Asia, Australia: 1.000 Eur

Odobravaju se sredstva za sljedeće aktivnosti: održavanje nastave; suradnja u nastavi i istraživanju; pisanje udžbenika; pripremanje materijala za kolegije; dogovor oko novih projekata/ suradnje.

PRIJAVE trebaju sadržavati:

  • radni program (u privitku Natječaja; na hrvatskom jeziku)
  • kraći opis plana posjeta na hrvatskom jeziku (dosadašnja suradnja, cilj posjeta, predviđeni rezultati itd.), koji uključuje i predviđeni trošak mobilnosti
  • pozivno pisamo

*kandidati navode u radnom programu, uz ciljno sveučilište, i fakultet/odsjek/institut koji žele posjetiti, ime i kontakt (potencijalnog) akademskog partnera te cilj posjeta.

**savjetuju se kandidati da prije prijave kontaktiraju (potencijalnog) akademskog partnera i dogovore posjet.

PRIJAVE treba dostaviti Povjereniku za međunarodnu suradnju najkasnije do 1. lipnja 2014.

Na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu može se naći tekst Natječaja sa svim propozicijama i obrascima: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-akademsku-mobilnost-u-2014-godini-drugi-krug/

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS