Objavljeno: 12. 11. 2014. u 13:40
Uređeno: 12. 11. 2014. u 14:09
Danijela Vnučec Grdović

Agencija za mobilnost i programe Europske unije i ove godine priprema niz seminara i webinara radi pripreme potencijalnih korisnika za Poziv na dostavu projektnih prijava u sklopu programa Erasmus+ za 2015. godinu

Erasmus+ najveći je program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za razdoblje od 2014. do 2020., a cilj mu je poboljšanje vještina i zapošljivosti te modernizacija obrazovanja, osposobljavanja i civilnog društva. Zahvaljujući tom programu više od četiri milijuna Europljana, pa tako i građana Republike Hrvatske, imat će priliku studirati, osposobljavati se, stjecati radno iskustvo i volontirati u inozemstvu.  Erasmus+ također podupire transnacionalna partnerstva među ustanovama i organizacijama u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih kako bi se potaknula suradnja i povezala područja obrazovanja, osposobljavanja i mladih s područjem rada, te tako pokušale smanjiti razlike u vještinama s kojima se suočava europsko tržište rada.

Seminare i webinare organizirat ćemo od 2. do 16. prosinca 2014. kako biste imali dovoljno vremena za daljnju pripremu i razradu svojih projektnih ideja budući da se rokovi za prijavu protežu od veljače do listopada 2015.,  ovisno o aktivnosti i području prijave.

Seminari i webinari održat će se prema rasporedima koji možete pronaći u nastavku ove obavijesti, a okvirni programi događanja dostupni su putem sljedećih poveznica: Okvirni program seminara <http://www.mobilnost.hr/prilozi/05_1415783397_program_seminari.pdf> ;

Okvirni program webinara

Prezentacije će biti dostupne isključivo u elektroničkom obliku, a bit će objavljene na mrežnim stranicama Agencije dan prije događanja.

Za sudjelovanje na seminarima potrebno se prijaviti putem registracijskog obrasca za seminare  do 21. studenoga 2014.,a za sudjelovanje na webinarima putem zasebnog registracijskog obrasca za webinare  do 25. studenoga 2014. godine.

Napominjemo kako je broj sudionika na seminarima i webinarima ograničen.

Za moguće dodatne upite molimo obratite se na e-poštu AMPEU.seminari@mobilnost.hr.

SEMINAR - PODRUČJE

Datum

Mjesto održavanja

Obrazovanje odraslih

2. prosinca 2014.

Hrvatska gospodarska komora; Nova cesta 3-7 (južni ulaz, II. kat), Zagreb

Visoko obrazovanje

5. prosinca 2014.

Hrvatska obrtnička komora; Ilica 49/2, Zagreb

Strukovno obrazovanje i osposobljavanje 

9. prosinca 2014.

Hrvatska obrtnička komora; Ilica 49/2, Zagreb

Opće obrazovanje

10. prosinca 2014.

Hrvatska obrtnička komora; Ilica 49/2, Zagreb

Mladi

11. prosinca 2014.

Hrvatska obrtnička komora; Ilica 49/2, Zagreb

 

WEBINAR - PODRUČJE

Datum

Održavanje

Obrazovanje odraslih

4. prosinca 2014.

Internetski pristup

Visoko obrazovanje

9. prosinca 2014.

Internetski pristup

Strukovno obrazovanje i osposobljavanje

11. prosinca 2014.

Internetski pristup

Opće obrazovanje

15. prosinca 2014.

Internetski pristup

Mladi

16. prosinca 2014.

Internetski pristup

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS