Objavljeno: 26. 1. 2016. u 13:20
Danijela Vnučec Grdović
Erasmus+ INFO predavanje-Hrvatski...

Pozivamo sve studente koji planiraju prijavu mobilnosti u veljači, tijekom koje se  očekuje raspis "ERASMUS+ natječaja za financijsku potporu za studijski boravak u 2016./2017.", kao i sve studente koji odlaze na mobilnost u ljetnom semestru 2015./2016. da se odazovu INFO predavanju na kojem će biti upoznati sa osnovnim pravilima natječaja, potrebnoj dokumentaciji za prijavu ali i iskustvima Erasmus+ studenata Hrvatskih studija.

Studentima će biti predstavljeno partnerska sveučilišta iz Pečuha, Navarre i Murcie.

Posebno pozivamo studente koji su koristili Erasmus+ stipendije prethodnih godina da se također odazovu ovom susretu kako bi sa zainteresiranim studentima podijelili svoja iskustva.Ukoliko žele predstaviti svoja iskustva i prezentacijom, molimo da barem pola sata prije predavanja najave mailom na:dvnucec@hrstud.hr

Ured za međunarodnu suradnju Hrvatskih studija

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS