Objavljeno: 10. 3. 2016. u 14:48
Danijela Vnučec Grdović

Dostavljamo vam poziv na sudjelovanje na World Heritage Youth Forum 2016. koji će se održati u Istanbulu od 29. lipnja do 12. srpnja 2016. godine. Na forumu može sudjelovati jedan hrvatski predstavnik u dobi između 22 i 28 godina. Uvjet za sudjelovanje je da se kandidati bave područjem kulturne baštine ili srodnim područjem, kao i da tečno govore engleski jezik.

Troškove aviokarte, smještaja i troškove vize snosi organizator.

ZA vrijeme trajanja samog foruma  sudionici će u pratnji stručnjaka obići turska dobra svjetske baštine. Također će sudjelovati na radionicama, u praktičnim aktivnostima te raspravama o kulturnoj baštini.

Sudionici će po završetku Foruma predstaviti rezultate svoga rada na otvaranju 40. zasjedanja Odbora za svjetsku baštinu te će sudjelovati na prvom plenarnom danu zasjedanja Odbora za svjetsku baštinu.

Prijavu treba dostaviti najkasnije do 18.ožujka 2016.

Prijavni obrazac, koji se popunjava na engleskom, nalazi se na: www.40whcistanbul2016.com/youthforumapplicationform/.

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS