Objavljeno: 30. 3. 2017. u 10:38
Danijela Vnučec Grdović

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu najavljuju održavanje prvoga kroatološkoga kolokvija Perspectives on Croatian Science, Culture and Language.

Kolokvij se organizira u suorganizaciji sa Sveučilištem u Torontu, jednim od petnaest najboljih svjetskih sveučilišta čija humanistika spada među prvih deset humanistika na svijetu te udrugom AMCA Toronto.

Kolokvij će otvoriti Marica Matković, veleposlanica Republike Hrvatske u Kanadi te Donna Tussing Orwin, pročelnica Odjela za slavenske jezike i književnosti Sveučilišta u Torontu, Krešimir Mustapić, predsjednik AMCA Toronto i Davor Piskač, predstavnik Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Na kolokviju sudjeluju eminentni govornici poput Vinka Grubišića, Igora Štagljara i Josepha Schallerta te Dubravke Zime, Aleksandre Srša Benko i Edwarda J. Mavrinca.

Kolokvij će se održati 6. travnja 2017. na St. Michael College u Alumni Hall Sveučilišta u Torontu, na adresi St. Joseph Street 121, četvrti kat, soba AH 400, s početkom u 17 sati.

1 Program CC UofT Toronto

2 Summary CC UofT Toronto

3 Lecturers CC UofT Toronto

Popis obavijesti

Informacije

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu pokrenuti su i ustrojeni 16. studenoga 1992., isprva samo kao dvosemestralni Sveučilišni komparativni studij hrvatske filozofije i društva. Taj je program potom preoblikovan u program redovitog četverogodišnjeg studija.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2018. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS