Objavljeno: 30. 3. 2017. u 10:38
Danijela Vnučec Grdović

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu najavljuju održavanje prvoga kroatološkoga kolokvija Perspectives on Croatian Science, Culture and Language.

Kolokvij se organizira u suorganizaciji sa Sveučilištem u Torontu, jednim od petnaest najboljih svjetskih sveučilišta čija humanistika spada među prvih deset humanistika na svijetu te udrugom AMCA Toronto.

Kolokvij će otvoriti Marica Matković, veleposlanica Republike Hrvatske u Kanadi te Donna Tussing Orwin, pročelnica Odjela za slavenske jezike i književnosti Sveučilišta u Torontu, Krešimir Mustapić, predsjednik AMCA Toronto i Davor Piskač, predstavnik Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Na kolokviju sudjeluju eminentni govornici poput Vinka Grubišića, Igora Štagljara i Josepha Schallerta te Dubravke Zime, Aleksandre Srša Benko i Edwarda J. Mavrinca.

Kolokvij će se održati 6. travnja 2017. na St. Michael College u Alumni Hall Sveučilišta u Torontu, na adresi St. Joseph Street 121, četvrti kat, soba AH 400, s početkom u 17 sati.

1 Program CC UofT Toronto

2 Summary CC UofT Toronto

3 Lecturers CC UofT Toronto

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS