Objavljeno: 11. 7. 2017. u 12:34
Danijela Vnučec Grdović

Pozivamo Vas na konferenciju  CEFRiTES - The CEFR in Tertiary Education System – Interpretations and Implementations  u organizaciji  Odsjeka za engleski jezik i knjizevnost Sveucilista Nikole Kopernika u Torunu, Poljska.

Konferencija ce se odrzati u Torunu u periodu od 19. do 21. rujna 2017.

Konferencija je namjenjena prvenstveno djelatnicima koji su uključeni u  provedbu Zajednickog europskog referentnog okvira (Common European Framework of Reference for Languages) u poducavanju jezika na visokoskolskoj razini. Voljeli bi pozvati kreatore politika, istrazivace i nastavnike jezika kako bi podjelili svoje perspektive, misli i iskustva o navedenoj temi.

Vise informacija o konferenciji mozete pronaci na http://cefrites.umk.pl.
Prijavni obrazac nalazi se u prilogu.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS