Objavljeno: 7. 9. 2017. u 12:07
Danijela Vnučec Grdović

Agencija za mobilnost i programe EU poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu u okviru Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) programa Erasmus+ “School Inclusion/L'Inclusion scolaire” koji će se održati u Poitiersu, Francuska, u razdoblju od 16. do 20. listopada 2017.

Budući da je studijski posjet međunarodnoga karaktera, radni jezici su francuski i engleski

Svrha ovog studijskog posjeta kojeg zajednički organiziraju francuska nacionalna agencija i École supérieure de l'éducation nationale, de l'enseignement supérieur et de la recherche (ESENESR) (National College for Education Management, Higher Education and Research) je promicanje inkluzije i inkluzivnog obrazovanja, razvoj i primjena novih pristupa i metoda u radu s učenicima s invaliditetom (osobe s fizičkim, senzoričkim, mentalnim, intelektualnim ili psiho-socijalnim oštećenjima, zatim s učenicima s poteškoćama u učenju, učenicima koji prerano napuštaju sustav obrazovanja te učenicima sa zdravstvenim problemima (osobe koje imaju ozbiljne zdravstvene probleme, boluju od kroničnih ili psihičkih bolesti).

 

Sudionici posjeta trebaju biti zainteresirani za razmjenu iskustava i razvoj novih ideja, metoda, materijala, alata, pedagoških pristupa i načina rada u ovome području. Sudionici će također dobiti informacije o mogućnostima suradnje u sklopu programa Erasmus+.

 

Ciljana skupina

Studijski posjet otvoren je za sudjelovanje sudionicima iz područja odgoja i općeg (školskog) obrazovanja, a namijenjen je prvenstveno prosvjetnim inspektorima, ravnateljima škola, nastavnicima/učiteljima i predstavnicima nacionalnih obrazovnih tijela.

 

Na seminaru će sudjelovati oko 25 sudionika iz cijele Europe, a dva mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske.

 

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

 

Francuska nacionalna agencija i ESENESR pokrit će troškove smještaja, hrane i organizacije studijskog posjeta.

Agencija za mobilnost i programe EU sufinancirat će troškove puta u iznosu do najviše 600,00 EUR, a sudionik će bez obzira na cijenu karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 HRK.     

 

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem registracijskog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na seminar je 13. rujna 2017. godine.

Više informacija možete pronaći u sljedećim prilozima:

 

Za sva pitanja u vezi studijskog posjeta molimo Vas da se obratite na adresu naše e-pošte tca_obrazovanje@mobilnost.hr.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS