Objavljeno: 8. 1. 2019. u 08:16
Danijela Vnučec Grdović

Francusko Ministarstvo visokog školstva, istraživanja i inovacija objavljuje dva natječaja koji imaju za cilj poticanje suradnje izmedlju francuskih znanstvenika i znanstvenika zemalja srednje i istočne Europe :

PARECO koji sufinacira sudjelovanje francuskih znanstvenika na seminarima ili ljetnim školama u zemljama srednje i istočne Europe

http://www.enseignementsup-recherche.gouv.fr/cid54732/appel-d-offre-parceco-2019.html

ACCES koji sufinancira sudjelovanje znanstvenika iz srednje i istočne Europe na seminarima, konferencijama i skupovima u Francuskoj

http://www.enseignementsup-recherche.gouv.fr/cid54731/appel-d-offres-acces-2019.html

Rok za podnošenje prijava : 15 siječanj 2019.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS