Objavljeno: 19. 6. 2019. u 14:34
Danijela Vnučec Grdović
Posjet našeg djelatnika Josipa Zekića...

Naš djelatnik mag.educ.hist Josip Zekić, stručni suradnik Službe za poslijediplomske studije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, posjetio je u svibnju 2019. partnersko sveučiliđšte u Navarri, Pamplona, Kraljevina Španjolska .

Prilikom posjeta susreo se sa glavnim tajnikom GRISO-a (Grupo de Investigación Siglo de Oro) Dr. Carlosom Mata Induráinom,Susret je popraćen i na blogu Grupacije za istraživanje Zlatnog vijeka.

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS