Objavljeno: 20. 9. 2019. u 12:15
Danijela Vnučec Grdović

Tecnológico de Monterrey, kampus Queretaro (Meksiko) poziva strane nastavnike da održe predavanja na Global Faculty Week 2020 koji će se održati od 23. do 29. veljače 2020.

Tecnológico de Monterrey pokriva smještaj (6 noćenja s doručkom), prijevoz s/na aerodrom, lokalni prijevoz (hotel-kampus) te dnevne obroke na kampusu. Odabrani nastavnici sami snose trošak povratne karte do Meksika, putnog zdravstvenog osiguranja i večera te ostalih eventualnih troškova.

 

Detaljne informacije o programu i poveznica na prijavu dostupne su na https://www.uni-konstanz.de/en/university/about-the-university-of-konstanz/excellence-initiative-and-excellence-strategy/about-the-excellence-strategy/

Rok za prijavu je 18. listopada 2019.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS