Objavljeno: 20. 9. 2019. u 12:18
Danijela Vnučec Grdović

Želimo vam proslijediti informaciju o staff week radionici pod naslovom „Digital Internationalization - Strategies for international offices, international E learning formats, and new approaches for administration: examples and best practice“ koju organizira od 2. do 5. prosinca Sveučilište u Konstanzu.

Prijave su moguće do 2. listopada. Više detalja u privitku.

Sveučilište u Konstanzu izabrano je kao jedno od njemačkih sveučilišta ili sveučilišnih konzorcija u sklopu inicijative „Universities of Excellence in Germany“ o čemu više možete pročitati na sljedećoj poveznici: https://www.uni-konstanz.de/en/university/about-the-university-of-konstanz/excellence-initiative-and-excellence-strategy/about-the-excellence-strategy/

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS