Objavljeno: 11. 6. 2014. u 13:49
Danijela Vnučec Grdović

Molimo sve odabrane studente da se pridržavaju uputa objavljenih na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

Također, molimo da obrate pažnju na potrebne obrasce, uključujući Learning agreement koji mora biti isključivo važeći za ak.godinu 2014./2015.Ukoliko sveučilište na koje studenti u mobilnosti odlaze na studijski boravak iznimno zahtjeva vlastiti obrazac Ugovora o učenju, studenti će do kraja mobilnosti paralelno koristiti oba obrasca.

Ova napomena važna je zbog isplate stipendije od strane Nacionalne agencije.Također molimo studente da se pridržavaju Pravilnika o međunarodnoj mobilnosti i da svakako sukladno svojim nastavnim obavezama u semestru mobilnosti planiraju Ugovore o učenju u dogovoru sa pročelnikom Odjela, a tek onda sa ECTS koordinatorom izv. prof. dr. sc. Danijelom Labašom.

 

Upute studentima odabranima za studentsku razmjenu ak. god. 2014./15. (moguće naknadne nadopune)

Pravila i postupak – povrat dodijeljene/isplaćene financijske potpore/stipendije

Statement of host institution - Confirmation of arrival and departure 2014./15. (bit će dostupno uskoro)

Obrazac Learning agreement - 2014./15.

  1. Learning agreement - prije mobilnosti (before)
  2. Learning agreement - tijekom mobilnosti (during)
  3. Learning agreement - upute

Erasmus+ studentska povelja (bit će dostupno uskoro)

Obrazac - Izjava o odustanku

Obrazac - Izjava o prihvatu ZERO-GRANT statusa

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS