Objavljeno: 4. 1. 2016. u 08:31
Danijela Vnučec Grdović

Partnersko sveučilište Chuo (Tokio, Japan) poziva strane studente i nastavno osoblje da se prijave za MEXT stipendiju japanske vlade za studijski boravak na diplomskim studijskim programima koji se izvode na sveučilištu Chuo s početkom u rujnu 2016.

Stipendija uključuje: oslobođenje od plaćanja školarine na Sveučilištu Chuo za vrijeme studijskog boravaka, mjesečnu potporu u iznosu 143.000 JPY, te refundaciju putnih troškova. Za stipendiju se mogu natjecati studenti diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu, osobe koje su završili preddiplomske i diplomske studije Sveučilišta u Zagrebu te nastavno osoblje.

Više informacija o stipendiji, uvjeti natječaja te popis potrebne prijavne dokumentacije nalaze se u samom tekstu natječaja.

 

Važno:

  1. Presliku prijavne dokumentacije s nominacijskim pismom dekana sastavnice kandidati moraju izravno poslati e-poštom na Sveučilište Chuo gospođi Keiko Kurita (kurita@tamajs.chuo-u.ac.jp) najkasnije do 8. siječnja 2016.Za sva ostala pitanja molimo zainteresirane da se direktno obrate gospođi Keiko Kurita (kurita@tamajs.chuo-u.ac.jp). 
  2. Molimo zainteresirane studente da se vezano uz upite jave u Ured za međunarodnu suradnju Hrvatskih studija.

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS