Objavljeno: 3. 3. 2017. u 09:11
Uređeno: 3. 4. 2017. u 10:49
Danijela Vnučec Grdović
Objavljeno -  Natječaj za  Erasmus+...

Studenti su dužni sukadno uputama svu potrebnu dokumentaciju dostaviti najkasnije do 12:00 sati 16.3.2017. u Ured za međunarodnu suradnju Hrvatskih studija. Za upite o prijavi, dogovorenim mjestima, sporazumima sa inozemnim sveučilištima studenti se mogu javiti Voditeljici Ureda za međunarodnu suradnju Danijeli Vnučec Grdović, prof.na e-mail dvnucec@hrstud.hr ili u radno vrijeme od 9:00-12:00 i 13:30-15:00.

 

 

Odluka o dodatnim kriterijima odabira

Postupak žalbe

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS