Objavljeno: 11. 5. 2017. u 09:49
Danijela Vnučec Grdović

U prilogu su  smjernice nedavno raspisanog natječaja za stipendije japanske Vlade za (poslije)diplomske istraživačke studije. Bio bih zahvalan kada biste obavijest o natječaju proslijedili odjelima Vašeg sveučilišta i zainteresiranim studentima. Više podataka (uključujući prijavnice) moguće je pronaći na stranicama veleposlanstva Japana: http://www.hr.emb-japan.go.jp/

Rok za predaju prijava je 29. lipanj, a prijave se predaju Veleposlanstvu Japana u Republici Hrvatskoj.

Koristim priliku spomenuti i kako ćemo u srijedu 24. svibnja u prostorijama Matice hrvatske u Zagrebu s početkom u 15:00 sati imati i informativno predavanje o stipendijama Vlade Japana.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS