Objavljeno: 19. 4. 2018. u 09:38
Danijela Vnučec Grdović

Vezano uz mogući početak mobilnosti: plan je da to bude u vremenskom okviru od najranije 30.7.2018. - najkasnije 1.1.2019.

(Napomena: ovo je trenutni, okvirni plan; za detalje i moguće izmjene, ljubazno molimo da također obratite pozornost na sam tekst natječaja, kad bude objavljen.) Ovim putem također ukazujem pozornost na niz novih obrazaca i uputa za ak. god. 2018./19. koji su trenutno u pripremi i neki od njih se već mogu pronaći ovdje:

http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/strucna-praksa/dokumenti-i-obrasci/2018-2019/

(stranicu postupno ažuriramo s novim podacima i dokumentima).

Između ostalog, moguće koristan dodatni alat je tzv. "EK kalkulator", koji omogućuje izračun trajanja mobilnosti sukladno pravilima Europske komisije, a koji smo obvezni primjenjivati u provedbi ovog programa.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS