Objavljeno: 27. 4. 2018. u 14:38
Danijela Vnučec Grdović

Prijave su moguće do ponedjeljka 30. travnja 2018. u 14 sati. Obavijest je objavljena i na sveučilišnim stranicama: http://www.unizg.hr/nc/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/ostale-mogucnosti-stipendiranja/.
 

Stipendije Republike Italije za ak. god. 2018./19. za studij, usavršavanje i istraživanje.

Stipendije su dostupne za:

  •   Master’s Degree (Laurea Magistrale 2° ciclo), za 6 do 9 mjeseci
  •   Courses of Higher Education in Arts, Music, and Dance (AFAM), za 6 do 9 mjeseci
  •   PhD program, za 6 do 9 mjeseci
  •   Research under academic supervision (Progetti in co-tutela), 6 do 9 mjeseci
  •   Italian Language and Culture Courses, 3 mjeseca
Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS