Objavljeno: 7. 5. 2018. u 08:09
Danijela Vnučec Grdović

Javljamo da je produžen rok za prijavu za tajvanski program stipendiranja za studente za ak. god. 2018./19.:

1) stipendije za studente koji žele upisati redovni studij (degree programme) na preddiplomskoj, diplomskoj ili doktorskoj razini

2) stipendije u trajanju od 1 godine, 6 mjeseci tj. u trajanju od 2 mjeseca za studente koji žele učiti mandarinski kineski.

Novi rok za prijavu je petak 11. svibnja 2018.

Više detalja dostupno je na http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/tajvanski-program-stipendiranja-za-studente-3/.

Dodatna novost je da je prijave potrebno slati i na rhranjec@unizg.hr i na bildung@taipei.at (uz slanje običnom poštom).

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS