Objavljeno: 28. 2. 2019. u 12:48
Administrator

Universitas

U 111. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati: Prikaz prijedloga Zakona o znanosti Povjerenstva Senata Sveučilišta u Zagrebu (str. 17–24), Uspjeh znanstvenika s PMF-a (str. 2), Govor grčkoga predsjednika na Sveučilištu u Zagrebu (str. 2), Izvješće sa sjednice Rektorskoga zbora o korištenju EU-fondova (str. 3), Makarska postaje studentski grad (str. 5), Suradnja znanosti i gospodarstva na Sveučilištu u Zagrebu (str. 6), Menadžerske mudrosti u prehrambenoj industriji na PBF-u (str. 7), Međunarodno udruživanje kemičarki FBF+TTF (str. 10), Hrvatski put prema 4. industrijskoj revoluciji (str. 12), Prva konferencija mladih gastroenterologa održana u Hrvatskoj (str. 14–15), Projekt HAZU Upoznavanje znanstvene baštine (str. 16), Okrugli stol o autorskim pravima na Sveučilištu u Zagrebu (str. 25), Jubilarni Štamparovi dani (str. 26), Konferencija o računalnim igrama (str. 27), U spomen prof. Željku Rapaniću (str. 29), Pregled simpozija u hrvatskoj filozofiji (str. 30-31), Noć muzeja na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu (str. 36), Vijesti iz hrvatskoga sveučilišnoga športa (str. 37-40).

PDF broja 111 može se preuzeti ovdje.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS