Objavljeno: 27. 11. 2017. u 09:26
Administrator

Hrvatske sveučilišne novine Universitas u broju 97 od 27. studenoga 2017., između ostaloga, donose:

  • Rektorski zbor: Navođenje znanstvene grane u natječajima je zakonito, str. 5.
  • Nada Zgrabljić Rotar: Hrvatski studiji objavili zbornik radova ‘Informacijska tehnologija i mediji 2016.’: Ljetna škola informiranja u digitalno doba, str. 8.
  • Tatjana Klarić, Srebrna obljetnica Hrvatskih studija – Četvrt stoljeća čuvanja nacionalnog duha, str. 22-23.
  • U organizaciji Hrvatski studija: O djelu i životu Milorada Medinija, str. 23.
  • Student Hrvatskih studija objavio svoju drugu knjigu – Predstavljena ‘Sabrana djela Mare Matočec’, str. 23.

PDF broja 97 možete preuzeti ovdje.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS