Objavljeno: 28. 5. 2019. u 16:48
Administrator

Universitas

U 114. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati:


Sveučilište u Zagrebu predložilo novi Zakon o znanosti i visokome obrazovanju (str. 3), Presuda Vlatku Silobrčiću zbog klevetanja profesora i bivšega ministra Pave Barišića (str. 5), Prikaz zaključaka tribine o kolektivnom ugovoru za sustav znanosti i visokoga obrazovanja održane u organizaciji Društva sveučilišnih nastavnika u Zagrebu (str. 8-9), Dvije splitske medalje na Mendeljejevoj olimpijadi (str. 10), Razgovor s mladom uspješnom biologinjom sa zagrebačkoga PMF-a Svjetlanom Dekić o istraživačkom radu na suzbijanju bolničkih bakterija (str. 11), Izvješće s 18. Lošinjskih dana bioetike u suorganizaciji Hrvatskih studija, kojima je hrvatska bioetika još jednom potvrdila svoju važnost i izvrsnost  (str. 12), 387 novih doktora znanosti zagrebačkoga i 57 splitskoga sveučilišta (str. 14–15 i 18–19), Razgovor s Teodorom Tomićem, hrvatskim mladim znanstvenikom, dobitnikom nagrade za najbolji europski doktorat iz robotike (str. 16–17), Izvješće s dodjele stipendija najboljim studentima Sveučilišta u Zagrebu – korifejima znanja i uspjeha (str. 20–21), Suradnja Sveučilišta u Zagrebu i NYU-a na razvoju studijskog programa videoigara (str. 29), Vijesti iz sveučilišnoga športa (str. 30–32).

PDF broja 114 može se preuzeti ovdje.

Svi dosadašnji brojevi Universitasa, od travnja 2009., mogu se pronaći ovdje, a od broja 96 (listopad 2017.) i ovdje.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS