Objavljeno: 24. 2. 2020. u 08:03
Administrator

Universitas

U 124. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati:

- Potvrđena zakonitost upisa Fakulteta hrvatskih studija u Sudski registar (str. 2)

- prof. Miljenko Šimpraga o financiranju znanosti i visokoga obrazovanja (str. 3)

- Predsjednica Republike Hrvatske odlikovala prof. Antu Čovića (str. 8)

- Razgovor: prof. Marko Tadić o hrvatskom jeziku u digitalnom dobu, budućnosti prevoditeljstva i kandidaturi za mjesto dekana Filozofskoga fakulteta u Zagrebu (str. 12–13)

- Razgovor: prof. Bruno Ćurko o novoj knjizi o dalmatinskoj baštini i planovima na mjestu čelnika Hrvatskoga filozofskoga društva (str. 16–17)

- Rad Hrvatske zaklade za znanost uzburkao duhove na međunarodnoj razini (str. 24)

- Oproštaj od utemeljitelja i dugogodišnjega glavnoga urednika Universitasa Duška Čizmića Marovića (str. 30)

Osim navedenoga, Universitas donosi vijesti iz sveučilišnoga života i predstavlja uspješne studente, znanstvenike, projekte, skupove i izdanja.

  
PDF broja 124 može se preuzeti
ovdje.

Svi dosadašnji brojevi Universitasa, od travnja 2009., s nizom popularno-znanstvenih i stručnih priloga, mogu se pronaći ovdje, a od broja 96 (listopad 2017.) u PDF-u ovdje.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS