Objavljeno: 29. 12. 2020. u 11:18
Administrator

Universitas


 

Objavljen 134. broj Universitasa

 

U 134. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati:

– Povlači li se država iz financiranja znanosti u Hrvatskoj (str. 8–9)

– Predstavljanje sjajne mlade znanstvenice Galle Uroić (str. 10–11)

– Stranputice izbornoga postupka na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (str. 14–15)

– Hrvatski dječaci najdeblji su u regiji, previše sjede, premalo spavaju i vježbaju (str. 16–17)

– Stručnjakinje s borongajskoga Kampusa o mentalnom zdravlju studenata i mladih (str. 18–20)

– Novi predsjednik Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu o gorućim izazovima i rješenjima (str. 25)

Osim navedenoga, Universitas donosi razgovore s istaknutim pojedincima, vijesti iz sveučilišnoga života te predstavlja uspješne studente, znanstvenike, projekte, skupove i knjige.

PDF broja 134 može se preuzeti ovdje.

Svi dosadašnji brojevi Universitasa, od travnja 2009., s nizom popularno-znanstvenih i stručnih priloga, mogu se pronaći ovdje, a od broja 96 (listopad 2017.) u PDF-u ovdje.

Teme iz hrvatskoga akademskoga života odnedavno su dostupne i na informativno-znanstvenom portalu Universitas, Facebooku i Twitteru. To su sada platforme za predstavljanje događaja na Sveučilištu u Zagrebu, s naglaskom na predstavljanje uspjeha, postignuća i projekata studenata, znanstvenoga i nastavnoga osoblja. Svrha im je dinamičnija objava različitih sadržaja vezanih uz djelovanje Sveučilišta u Zagrebu, njegovih sastavnica, znanstvenih i odgojno-obrazovnih ustanova u digitalnom okružju.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS